maandag 6 september 2010

De Kebab Hut is niet meer. Voordat u zich afvraagt welke culinaire hotspot van de hoofdstad u nu weer gemist heeft: dat heeft u niet.

De Kebab Hut stond in de lus van afslag 107 van de A10 (Henk Sneevlietweg). Toen ik eind jaren ’90 in de raad zat, besloten we daar parkeerplaatsen neer te leggen en mocht zich er een horecagelegenheid vestigen.
De omgeving is nogal treurig. Het is aan de rand van de stad, die overgaat in sportvelden en daarna de Nieuwe Meer. Er staan kantoren en bedrijfspanden. Een eind de andere kant op begint (sociale) woningbouw.

In de loop der jaren heb ik daar de ene na de andere hoopvolle horeca-entrepeneur kapot zien gaan. Ze begonnen allemaal met het vrolijk buiten zetten van een terrasje, een nieuwe neon tegen de gevel en na een half jaar stond de boel weer leeg. Kebab Hut is de laatste in de rij.

Ik wist dat het met de Kebab Hut mis zou gaan toen ik van de zomer hun folder uit de brievenbus viste. Felle kleuren op glanzend papier maar een gemiddeld aanbod aan vette happen en geen bezorgservice. Daarvoor gaat niemand naar zo’n desolate omgeving, zeker niet als dichterbij op bijna iedere straathoek een smakelijke multiculturele hap is te scoren, die desgewenst ook nog wordt thuisbezorgd. Iedere week krijg ik een heel bos aan folders in de bus gestort.

Een horeca-ondernemer op die plek moet het hebben van kantoorlui die nu eens niet in de kantine willen lunchen of van automobilisten die geen zin hebben in de file voor de Coentunnel en even voor een hapje en een drankje van de snelweg af wippen. Beide proposities vereisen stevige marketing.

Vanochtend stonden er verse parasolletjes en hing er een nieuwe neon. Magic Fruit dit keer.