maandag 18 oktober 2010

Benissa in oktober. De dagen zijn korter, de zon staat lager aan de hemel. Het licht valt op andere plaatsen binnen. 's Zomers is het overdekte terras een koele plaats met schaduw, nu verwarmt de zon mijn oude botten. De hemel is hard blauw, de zee ook en de horizon is scherp als een scheermes.

De dagen verlopen volgens vaste patronen. Ontbijt met een croissantje, een glaasje vers sap en een espresso (sinds deze week Nespresso en ik ben er nog niet uit of dat een verbetering is). Dan een kort beraad: waar gaan we eten (of wie kookt er), wie doet welke boodschappen, wat gaan we bezoeken? Ieder gaat zijn weg.
Ik houd het meestal rustig. Na het ontbijt een pijp in het hoofd en met een boekje in de zon. In oktober kan je de hele dag in de zon zitten zonder te verbranden.
Dan een blanco y negro bij Conchi in Benissa of calamares a la andaluza bij Nancy in Moraira. Terug naar huis, nog een pijp en verder met het boek.

De zon zakt en het wordt borreltijd. Het leven begint bij 40 procent en er is een ruime keuze. Ditmaal is de Uno en mil favoriet. Olijfjes, amandeltjes, een stukje chorizo en een puntje manchego erbij en het feest is compleet.
Als de zon weg is, wordt het frisser maar met een fleece om de schouders kan je prima buiten eten. Een enkele keer wordt het te gek en gaan we naar binnen. Met een vuurtje in de open haard is het leed snel geleden.

Het is deze week volle bak, de hele familie is er. Nichtje J. (drie jaar) speelt in de jacuzzi. Ze laat haar gietertje vallen en zegt keihard: 'Godverdomme!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten